Asiakaskokemus, OKT pintamateriaalisuunnittelu

Julkaistu 26.10.2022

Toteutimme alkuvuodesta ennen Franssila Laatat Oy:n varsinaisen työn alkamista pilottihankkeen uudisrakennuksen pintamateriaalisuunnittelusta. Rakenteilla oli kesäasuntokäyttöön tarkoitettu omakotitalo järven rannalla Pirkanmaalla. 

Talo rakennettiin vanhan jo tontilta puretun rakennuksen tilalle vanhaa rakennusta sekä pohjaratkaisuilta että ulkonäöltä mukaillen. Kohdetta käyttää iso porukka eri ikäisiä ihmisiä, ja siellä vierailee kerrallaan välillä suurikin joukko. Asiakkaalla oli muutamia selkeitä tarpeita koskien kohteen ratkaisuja. Näitä olivat mm. :

-käytännöllisyys
-kestävyys
-luonnolliset värit ja materiaalit
-iso sauna, jossa Aitokiuas
-hinta-laatusuhde kunnossa, ei highendiä, muttei myöskään perustasoa
-helppous asioinnissa

Asiakkaan kanssa tavattiin useampia kertoja eri paikoissa (meillä ei ollut Gallerian tiloja silloin vielä), ja suunnitelmaa pyöriteltiin asiakkaan kanssa. Esimerkiksi laattavärit ja ideat tyylin suhteen pysyivät suunnitelman ensimmäisten luonnosten mukaisina alusta loppuun. 

Eteiseen ja pesutiloihin valittiin laattamateriaaliksi hyvin luonnon kalliota ja sen sävyjä muistuttava kuivapuristettu laatta. Laattaa käytettiin tiloissa useammassa koossa, ja sitä yhdisteltiin kahdessa eri sävyssä.

Kuivien tilojen lattiamateriaaliksi valikoitui vinyylikorkki sen kopisemattomuuden ja kestävän pinnan ansiosta. Väri sovitettiin lähelle kallion sävyjä siten, että pinta on armollinen pölylle ja lialle.

Saunassa seinät panelointiin poltetulla piiluhirsipaneelilla, joka antaa tilalle mukavan pehmeyden tunnun. Lauteet ja katot toteutettiin lämpöhaavalla, josta tilaan saatiin kiva kontrasti viileän harmaan ja lämpimän puun välille. 

 

Takkahuoneesta toteutettiin tummempi ja tunnelmallisempi kokonaisuus seinäpaneeleilla jotka asennettiin kahden suuntaisesti kattopaneelin mukaan.

Väliovet valittiin täyspuisiksi, ja ne sävytettiin vaaleaan läpikuultavaan väriin. Saunaan asennettiin perinteinen mäntyovi, ja muuten tiloissa käytettiin peiliovia.

Lopputuloksesta tuli maanläheinen ja rauhallinen, ihan käyttäjänsä näköinen ja tuntuinen. 

Kävimme syksyllä valmiissa kohteessa katselmuksessa, sekä haastattelemassa asiakasta projektin kulusta.

Asiakas koki palvelun helpoksi ja asiakaslähtöiseksi. Kontaktointi ja tiedonkulku toimi hyvin työmaan ja suunnittelijoiden välillä. Timpuriin oltiin suoraan yhteyksissä, jolloin suunnitelma oli selkeä kaikille osapuolille, ja myös hieman päänvaivaa aiheuttaneet Aitokiukaan suoja-etäisyydet ja muut suojaukset pystyttiin huomioimaan. Määrät laskettiin tarkasti ja tarkastutettiin vielä työmaalla, ja tavaroita välivarastoitiin ennen todellista tarvetta, jolloin saatiin säästöä sekä rahallisesti että ajallisesti, kun kaikki tuotteet olivat valmiina meidän omissa varastoissa odottamassa kuljetusta työmaalle. Tavarat toimitettiin työmaalle muutamassa erässä, jolloin tavaran hallinta työmaalla helpottui ja työvaiheet päästiin toteuttamaan järkevässä järjestyksessä.

”Lopputulos on sekä hyvännäköinen, että mukava käyttää, palvelu oli loistavaa ja kaikki sujui hyvin. Pilottihankkeeksi sanoisin projektia erittäin onnistuneeksi!”