Asiakaskokemus, omakotitalon kylpytilojen suunnittelu ja toteutus

Julkaistu 25.04.2023

Asiakkaamme, arkkitehti ja sisustussuunnittelija Memmu Pitkänen IDEAA Design Oy:stä, tilasi kauttamme kylpyhuoneurakan materiaalitoimituksineen. Suunnittelussa tuettiin asiakkaan omia visioita ja haettiin asiakkaan ajatuksiin soveltuvia tuotteita. Kohteessa remontoitiin laajasti alakerran kylpyhuone-saunaosasto, sen yhteydessä oleva pukuhuone ja samassa kerroksessa ollut WC, sekä yläkerran pesuhuone. Remontissa kaikki pinnat uusittiin, putket pintakalusteineen, ja sähköt valaistuksineen laitettiin kaikki uusiksi.

Kohteen suunnittelu aloitettiin alkupalaverilla, jossa kartoitettiin remontin laajuus ja tarve, sekä asiakkaan budjetti, toiveet ja tarpeet. Yhteinen sävy löytyi nopeasti:

”-Alkupalaveri sujui hyvin ja olin luottavaisin mielin, kun tiesin, että Franssilalla panostetaan laatuun ja toteutukseen.”

Asiakkaan ollessa itsekin alan ammattilainen, keskityimme erityisesti löytämään asiakkaan omiin suunnitelmiin sopivia tuotteita. Kävimme läpi erilaisia pintamateriaalivaihtoehtoja, ja kartoitimme tilojen kokoja ja mitoituksia yhdessä. Laatta vaihtoehdot rajautui melko nopeasti kivimäisiin tummiin alakerran osalta, ja yläkerran osalta betonikuosiin. Memmun kotona oli käytössä jo valmiiksi selkeä väri- ja tektuurimaailma johon uudet tilat oli helppo suunnitella sopiviksi.

”Materiaaleja oli hyvin esillä Galleriassa, tosin materiaalit olisi hyvä olla myös ”hypisteltävissä”. Toisaalta hyvä, että laattavalikoimaa on rajatusti, mutta toisaalta päädyin kuitenkin tarkistamaan valikoiman vielä laajemmin ja päädyin toiseen seinälaattaan yläkerran osalta (joka onkin täydellinen).” 

 

Myös yläkerran seinälaatta toimitettiin samassa laattatoimituksessa, ja tämä onkin meidän toiminnan yksi kulmakivistä. Valikoima on hyvin joustava, ja meillä on mahdollista ottaa huomioon myös ns. vakiovalikoiman ulkopuolella olevia tuotteita.

Sujuva remontti

Remonttikohteissa, kuten tässäkin, ollaan mukana koko projektin ajan, myös suunnittelun osalta. Varsinkin kun kokonaisuus on kattava, ja remonttia tehdään tila kerrallaan, on hyvä että suunnittelussa on joustoa.

”Tykkään siitä, että suunnittelua tehdään myös projektin edetessä. Kaikkea ei voi lyödä lukkoon ennen aloitusta, ja osa remppaajista stressaa siitä. Franssilalta ei missään kohtaa osoitettu, että suunnittelu tai työtoteutus tökkisi. Positiivinen asenne oli mukana koko ajan.”

 

Remontti saatiin aikataulussa maaliin, ja lopputulos palkitsee toteuttajansa. Kohteessa päästiin käyttämään myös uusia tuotteita kuten lasiyhteystyökumppanimme Glaso Oy:n uutuutta raitalasia, jota toteutettiin tiloihin sekä lasiseinää että ovea, mustilla kehyksillä varustettuna. Näin valo pääsee kulkemaan tilasta toiseen, mutta näköeste säilyy. Puumateriaalina paneeleissa katoissa ja saunan seinissä on lämpökäsitelty apassi, niin valeurapaneelina, kuin leveänä STS paneelinakin. Samaa tuotetta käytettiin myös lauteessa, mutta se osoittautui asiakkaan käytössä hieman pehmeäksi puulajiksi.

”Laudemateriaali (lämpökäsitelty apassi) oli pettymys, kun sitä jo täytyi korjatakin. En valitsisi enää toiste, enkä suosittele asiakkaillenikaan. Liian pehmeä materiaali ja kauhulla odotan jo saunaremppaa, jos lauteet ei kestäkään. Katossa se menee ihan ok, kun siihen ei kosketa. ”

 

Puumateriaalit täytyy aina sovittaa käyttöön sopivaksi. Monissa saunoissa lämpöapassi toimii moitteetta, mutta toki sen pehmeys pitää huomioida käytössä. Tässä kohteessa yhdessä laudepuussa oli luonnon oma ”valmistusvirhe”, jossa puun syykuvion väliin pääsi kosteutta, ja siitä laudasta irtosi tikku. Saunan lauteet toteutti Mestaripuuseppä Tingander Oy, ja he kävivät vaihtamassa laudelaudan kohteeseen. Toivottavasti uusi lauta kestää paremmin käyttöä 😊

”Laatat, laatoitusjälki ja jiirit on priimaa. Hinta oli kova, mutta se kannatti maksaa – jonkun toisen tekijän jälki olisi varmasti ollut ihan muuta. Stressitön projekti asiakkaalle!”

     

 

Asiakkaan kokemus

”Suunnittelun osuus oli sinänsä aika pieni, kun materiaalit oli simppelit selkeästi mielessä. Suurinta jumppaa tehtiin saunan tilasuunnittelussa ja siihen tuli hyvin apua niin mitoitukseen kun laudesuunnitteluunkin. Lopputulos on täydellinen, kun siirrettiin oviaukkoa! Uskomatonta, miten saunasta tulikin niin tilava. Laatoituksen ladontasuunnitelma oli myös erinomainen ja myös meiltä kysyttiin tarkkaan mielipiteitä siihen.”

 

Oliko lopputulos sitä mitä odotettiin:

”Ja olihan se. Jotain pientä ”ylläriä odotuksiin” oli myös mukana. Esimerkiksi asennettujen kalusteiden lasihyllyt oli asennettu kaappeihin kiinnikkeiden alapuolelta. Eli jos olisit laittanut jotain lasihyllyjen päälle, ne olisi tippuneet alas. Mut sattuuhan sitä… Ollaan kaiken kaikkiaan tyytyväisiä ja onnellisia, kun saatiin teidät remppaamme tekemään. Ennen kaikkea asennettanne työhön ja asiakaspalveluun arvostan suuresti!”

Materiaalit:

Vaalea kylpyhuone:
Seinät: Atlas Concorde Boost Stone Pearl 40×80
Lattia: Atlas Concorde Boost Stone Pearl 60×60
Katto: Lämpökäsitelty Apassi, valeurapaneeli

Tumma kylpyhuone:
Seinät: Atlas Concorde Kliff Dark 75×75
Lattia: Atlas Concorde Kliff Dark 75×75
Katto: Lämpökäsitelty Apassi, valeurapaneeli

Sauna:
Seinät: Lämpökäsitelty Apassi, STS paneeli
Katto: Lämpökäsitelty Apassi, valeurapaneeli
Laude: Lämpökäsitelty Apassi, jiirilauteet toteutti Mestaripuuseppä Tingander Oy

Lasiseinät ja ovet: Glaso Oy

Remontin toteutti: Franssila Kylpyhuoneet Oy