Mikä ihmeen Keisaripuu?

Julkaistu 07.02.2023

Tarinamme tämän upean puumateriaalin kanssa sai alkunsa täysin sattumalta. Kuitenkaan sattumaa ei ole se, että Keisaripuusta valmistetut saunatuotteet ovat nostaneet profiiliaan voimakkaasti sen jälkeen kun ne markkinoille saatiin. Saunatuotteiden heikko saatavuus viime vuosina on avannut markkinoita etsimään uusia materiaaleja ja kehittämään vanhoja. Usemmiten kuitenkin esimerkiksi trooppisissa puulajeissa on omat ongelmansa, sekä ekologisuuden, että puun käytettävyyden kanssa. Kuluttajat ovat tänä päivänä hyvin tietoisia tuotteista, ja monet haluavat panostaa ekologisuuteen sisustuksessa. Keisaripuusta on toistaiseksi saatavissa vain vähän suomenkielellä tietoa, vaikka sitä on käytetty vuosisatoja jo muualla puuteollisuudessa. Keisaripuu on kuitenkin viime vuosina nostanut kiinnostusta myös täällä meillä Suomessa.

Ekologinen keisaripuu

Keisaripuu on puulajina yksi maailman ekologisimmista. Keisaripuuta viljellään Euroopassa ja Itä-Aasiassa. Se sitoo hiiltä ilmasta enemmän kuin yksikään muu puulaji maailmassa (yksi puu voi sitoa jopa 22kg hiiltä ja vapauttaa 6kg happea). Keisaripuu on erittäin nopeakasvuinen, noin  10-15 metriä korkea puu. Keisaripuu kasvaa jopa kolme metriä yhden kasvukauden aikana. Se uusiutuu kloonautuen, joka tarkoittaa sitä, että se ei vaadi uusintaistutusta korjuun jälkeen. Keisaripuun viljeleminen myös rikastuttaa maaperää. 

Erityisesti Japanissa Keisaripuu on hyvin arvostettua käsityöainesta. Se on kevyttä, mutta painoonsa nähden kestävää. Lisäksi keisaripuu kestää erityisen hyvin taivutusta, se taipuu, muttei taitu. Keisaripuusta valmistetaan monenlaisia esineitä, perinteisesti ainakin erilaisia soittimia ja esimerkiksi surffilautoja.

Keisaripuulla ei ole ominaishajua, sekä se on raportoitu olevan myös hyvin allergiasiedetty. Sen väri on luonnostaan vaalea, lämpökäsittelyllä sävy muuttuu tummemmaksi. 

Keisaripuu tuotteet

Tuotevalikoimaamme kuuluu saunatuotteissa STS profiilin paneelit, ja lauteet eri leveyksillä. Lisäksi tuotevalikoimaan kuuluu valeurapaneeli, sekä akustopaneeli, ja toki näitä kaikkia voidaan käyttää myös kuivissa sisätiloissa. Materiaalista voidaan myös toteuttaa uniikkeja paneeliprofiileita, ja muita tuotteita. Keisaripuuta voi käyttää myös mm. julkisivuissa, ja ulkokatoksissa, sekä terassien katoissa. Vain taivas on rajana tuotteen käyttökohteissa.

Keisaripuusta on saatavissa kolme eri paahtoastetta/sävyä: 

  • Vaaleapaahto on keisaripuun käsittelemätön, luonnollinen väri.
  • Keskipaahto on niin kutsuttu normaali lämpökäsitelty, hieman tummempi versio. 
  • Tummapaahto on upea, lähes pähkinänruskea sävy.

   

Keisaripuun väreissä ei ole muista puulajeista tuttua punaisuutta, mikä helpottaa sen käyttöä osana sisustusta. 

 

 

 

 

Lue täältä 6 hyvää syytä miksi Keisaripuu voisi olla myös sinun valintasi sisustuksesi puutuotteeksi.

Suomalaista työtä

Keisaripuu tuodaan maahan raakatukkeina. Kaikki puun jatkojalostus tapahtuu Suomessa. Myös lämpökäsittely! Tämä antaa meille ainutlaatuiset mahdollisuudet muokata tuotetta omiin tarpeisiimme sopivaksi, ja pystymme innovoimaan uusia tuotteita kysynnän mukaan. Mikä onkaan parempi kun saunan paneelit ja lauteet mittatilauksena? Etenkin asuntotuotantoon tämä antaa aivan uusia mahdollisuuksia. Lisäksi pystymme ideoimaan monia muitakin sisustuksen tuotteita.

Täältä pääset lukemaan asiakkaamme kohteesta, jonne toteutimme premium tason saunan Keisaripuulla.