Miksi valita keisaripuu? Tässä 6 hyvää syytä!

Julkaistu 10.07.2023

Kun suunnittelet saunaasi, harkitset saunaremonttia tai vaikka koko kodin sisustusta, on tärkeää valita materiaalit, jotka tarjoavat sekä toiminnallisuutta että visuaalista ilmettä. Yksi erinomainen vaihtoehto on keisaripuu. Tämä Suomessa vielä hieman tuntemattomampi puulaji tarjoaa lukuisia etuja, jotka tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon sisustamiseen ja saunan rakentamiseen. Tässä artikkelissa esittelemme syitä, miksi sinun kannattaa valita keisaripuu.

1. Luonnollinen kauneus ja ulkonäkö

Nimensä mukaisesti keisaripuu on tunnettu upeasta ulkonäöstään ja väristään. Luonnostaan vaalea puu toimii sisutuksessa ja saunassa sellaisenaan tuoden avaruutta ja tilantuntua pieneenkin tilaan. Lämpökäsittelyllä saavutettava tummanruskea väri luo puolestaan lämpimän ja houkuttelevan ilmeen ilman muille perinteisille puulajielle ominaista punertavaa sävyä. Keisaripuu tuo eleganssia tilaan ja tarjoaa samalla esteettisesti kauniin tunnelman. Jos arvostat kauneutta ja haluat luoda ylellisen ilmeen saunaasi, keisaripuu on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto!

2. Kestävyys

Saunan puumateriaalin tulee kestää kosteutta ja lämpötilanvaihteluita. Keisaripuu on erittäin kestävä puulaji, joka sietää hyvin näitä olosuhteita. Sen rakenne ja luonnollinen veden hylkimiskyky tekevät siitä erinomaisen valinnan saunoihin. Keisaripuusta valmistetut paneelit ja lauteet kestävät hyvin kosteutta ja lämpöä, eivätkä ne vääntyile tai halkea helposti. Voit siis luottaa siihen, että tämä tuote säilyttää kauneutensa ja toiminnallisuutensa pitkään. Aiemmassa (linkki edelliseen artikkeliin) artikkelissamme kerroimme keisaripuusta ja kuusesta tehtyjen saunojen eroavaisuuksista huoltotiheydestä, jonka perusteella keisaripuu kestää pidempään paremmassa kunnossa.

3. Miellyttävä materiaali

Saunomisessa yksi keskeisistä tekijöistä on lämpötilan säätely. Keisaripuu ei johda lämpöä tehokkaasti, joten lauteet tai seinäpaneelit eivät tunnu polttavan kuumilta saunassa ollessasi. Tämä luo miellyttävämmän saunomiskokemuksen ja mahdollistaa pidemmät ja rentouttavammat saunahetket.

4. Ekologisuus

Keisaripuu on ympäristöystävällinen valinta saunan sisustamisessa. Se sitoo hiiltä ilmasta enemmän kuin yksikään toinen puulaji maailmassa. Lisäksi sen viljely ei vaadi uusintaistutusta, vaan uusi taimi kasvaa kaadetusta kannosta. Kun tuotteessa yhdistyy ekologisuus sekä pitkäikäisyys, on se oiva valinta saunan lauteisiin, paneelointiin sekä koriste-elementiksi.

5. Kodin sisustuksen ydin

Keisaripuu itsessään toimii sisustuksessa koko paletin ytimenä tai yhtenä päävärinä. Kaikki kolme kaunista sävyä tuovat sisustukseesi ylellisyyttä sekä ripauksen erilaisuutta, sillä Suomessa vielä hieman tuntemattomampaa keisaripuuta ei löydy jokaisesta kodista. Kauniit värimallit on helppo yhdistää muuhun sisutukseen ja materiaaleihin puulajin monikäyttöisyyden ansiosta! Sinun ei tarvitse pähkäillä, sopiiko keisaripuu kotisi väriteemaan, sillä käytössäsi on kolme ihastuttavan upeaa paahtoastetta.

6.Räätälöinti mahdollista asiakkaan toiveiden mukaan

Keisaripuussa vain mielikuvitus on rajana, ja siitä esimerkkinä toimiikin puun aiempi käyttö mm. Soittimissa, huonekaluissa sekä koriste-esineissä. Jos mielessäsi on spesifi projekti, johon keisaripuu soveltuu ulkonäöltään on meillä mahdollisuus räätälöidä tilattava tavara juuri sinun mittojen mukaan. Suoraan Tampereen varastoltamme löydät paneelia sekä laudepuuta tietyissä mitoissa, mutta erikoisprojekteihin pystymme toteuttamaan haaveesi muutaman kuukauden toimitusajalla.

Jos keisaripuun värivalikoima vielä mietityttää voit tilata Franssila Laatoilta kotiisi veloituksettomat näytepalat, joiden avulla valinta helpottuu huomattomasti. Värinäytteet pääset tilaamaan tästä.