Uusi keisaripuu yllättää ominaisuuksillaan

Julkaistu 18.05.2023

Keisaripuu on nimensä veroisesti laadukkuutta, kestävyyttä ja kauneutta edustava puulajike. Tämä ekologinen puulaji on jo hyvin tunnettu muun muassa Aasiassa, mutta täällä kotoisassa Suomessa se on jäänyt vielä suhteellisen tuntemattomaksi saunamateriaaliksi. Tässä artikkelissa kerromme ominaisuuksista, joilla keisaripuu yllättää!

Saunojen sisustuksessa on Suomessa totuttu näkemään tervaleppää ja haapaa. Viime vuosien toimitusvaikeudet puutavarassa ovat avanneet markkinaa etsimään myös kilpailevia materiaaleja, ja näin toimittajien valikoimiin on ilmestynyt uusia tuotteita, näistä esimerkkinä Keisaripuu.

Tervaleppää ja haapaa on käytetty saunojen pintamateriaalina muutamien vuosikymmenien ajan ja kyseiset puulajit ovat vallanneet markkinat ollen suosituimmat saunamateriaalit Suomessa.

Tervalepän ominaisuuksiin kuuluu sen tunnusmerkillinen hyvä tuoksu sekä kaunis, tasainen väri. Tervalepän sävy on punertava ja myös melko vaalea. Lämpökäsittelyllä tervaleppä muuttuu tummempaan sävyyn.

Haapa puolestaan on vaaleaa, pehmeää, tiivistä sekä joustavaa. Vaaleutensa ansiosta haapa tuo valoa ja tilan tuntua myös pieniin saunoihin. Lämpökäsitelty haapa on keskiruskeaa, eikä siinä ole voimakasta syykuviota.
Siinä missä tervaleppä ja haapa ovat tuttuja ratkaisuita kylpyhuoneisiin ja saunatiloihin, on keisaripuu uusi, toistaiseksi vähemmän tunnettu materiaali, joka on ominaisuuksiltaan sekä sävyiltään erinomainen vaihtoehto.

Jalopuun tuntua Keisaripuulla

Suomen markkinoilta löytyy saunan materiaaleiksi myös eksoottisia vaihtoehtoja, kuten magnolia sekä radiatamänty. Näille materiaaleille ominaista on niiden kaunis ulkomuoto sekä kestävyys. Keisaripuussa yhdistyy nämä samat arvostetut elementit.

Vaihtoehtona Keisaripuu on ekologinen ja hyvin monikäyttöinen ratkaisu. Lisäksi sen viljely ei vaadi uusintaistutusta, vaan uusi taimi kasvaa kaadetusta kannosta. Materiaalin monikäyttöisyydestä kertoo se, miten kyseistä puulajia on käytetty niin paneelointiin, saunan lauteisiin, huonekaluihin kuin soittimiin. Taipuisa, mutta vahva puulaji soveltuu erinomaisesti sisustukseen ympäri kotia.Keisaripuun käytössä vain mielikuvitus on rajana.

KEISARIPUU TUO KODIN SAUNA-KYLPYHUONEOSASTOLLE JALOPUUN TUNTUA ILMAN JALOPUULLE OMINAISTA HINTATASOA.

Hintaluokassa Keisaripuu on hieman tavanomaisia vaihtoehtoja arvokkaampi, mutta kuitenkin huomattavasti jalopuu lajeja, kuten tammea ja saarnia, edullisempi. Keisaripuun ominainen vaalea sävy muuttuu lämpökäsittelyssä pähkinän ruskeaksi ilman perinteisille puulajeille ominaista punaista vivahdetta. Tämä ominaisuus tekeekin Keisaripuusta oivan sisustuselementin, sillä koko kodin värikartta on helppo rakentaa tämän kauniin puumateriaalin ympärille.
Keisaripuusta on saatavilla kolmea eri värivaihtoehtoa; vaaleaa, käsittelemätöntä versiota, sekä kahta lämpökäsiteltyä vaihtoehtoa. Puu muuttuu lämpökäsittelyssä puhtaan ruskeaksi, ja se toimii loistavasti kaikkien sävyjen kanssa.

Suomessa keisaripuu on vielä perinteisiä vaihtoehtoja tuntemattomampi, mutta muiden puulajien toimitusvaikeuksien kautta myös keisaripuun kysyntä on kasvanut. Viime vuosien aikana asiakkaiden kiinnostus keisaripuuta kohtaan on ollut suuressa kasvussa ja ensimmäinen sauna keisaripuusta onkin rakennettu jo 7 vuotta sitten. Voidaan siis sanoa, että vaikka materiaali on meillä vielä melko uusi, on siitä jo vuosien takaista käyttökokemusta olemassa.

Etuna kestävyys

Kevyestä rakenteestaan tunnettu Keisaripuu on todella kestävä materiaali. Paloturvallisuudesta puhuttaessa on Keisaripuu jopa turvallisempi vaihtoehto kuin perinteiset puulajit, sillä Keisaripuun palamisaste on noin 400 astetta. Perinteisempien vaihtoehtojen syttymisaste on noin 250-300 asteessa.Huokoinen ja kevyt puu ei myöskään kuumene, joten se on miellyttävä materiaali saunan lauteiksi.

Suomesta löytyy samasta paikasta kaksi julkisen käytön saunaa, joista toinen on tehty Keisaripuusta ja toinen kuusesta. Yhdeksän kuukauden käytön jälkeen keisaripuusta valmistetut saunan lauteet sekä paneeloinnit ovat edelleen uudenveroisessa kunnossa, kun taas kuusesta tehty sauna on vaatinut jo ensimmäistä huoltoa. Kyseisissä saunoissa saunoo vuodessa 150 000 käyttäjää, ja tämän kokemuksen myötä yrittäjä aikoo vaihtaa kaikkiin saunoihinsa Keisaripuusta tehdyt lauteet tämän vuoden aikana.

Keisaripuun suurena etuna on myös sen kevyt paino. Asiakkaat sekä urakoijat työmailla ovatkin kiitelleet siitä, miten materiaalia on helppo kantaa sen yllättävän kevyen painon vuoksi.

Räätälöinti mahdollistaa asiakkaan villeimmätkin toiveet

Keisaripuu toimitetaan Suomeen raakatukkeina Euroopasta. Raakatukkeina tuotu materiaali on helposti räätälöitävissä kysynnän mukaan.

Tampereen varastoltamme on tilattavissa heti toimitukseen paneeli- ja laudevaihtoehtoja, mutta mikäli olet tilauksen kanssa ajoissa, on materiaali on myös mahdollista tilata juuri sinun toivomiesi mittojen mukaan. Olipa haaveissasi akustiikkarimapaneelit, tai perinteiset saunan lauteet, onnistuvat kaikki vaihtoehdot kätevästi keisaripuusta.

Jos keisaripuun värivalikoima vielä mietityttää voit tilata verkkosivuiltamme kotiisi veloituksettomat näytepalat, joiden avulla valinta helpottuu huomattomasti. Värinäytteet pääset tilaamaan tästä.